Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Στην τσιμπίδα της εφορίας … όσοι δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας


Παράταση μέχρι και τις 13/1 για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας 2012! (upd)
Διαδικασία να ανακαλύπτει και να καλεί για έλεγχο όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2012ανέπτυξε η εφορία.

 Όπως αναφέρει δημοσίευμα του capital, όλοι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν παραλάβει το σήμα τελών για το 2012 θα καλούνται να περάσουν εντός 30 ημερών από την εφορία, αμέσως μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω internet.

 Όπως προβλέπει το σχέδιο δράσης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες, θα γίνεται αυτόματα διασταύρωση των στοιχείων για τα οχήματα που αναγράφονται στη φορολογική δήλωση (όπως αρ. κυκλοφορίας, κυβισμός, ημ/νία πρώτης αδείας κλπ) με το αρχείο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. 

Σε περίπτωση που για κάποιο όχημα δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, θα εκδίδεται αυτόματα ειδικό ειδοποιητήριο το οποίο θα καλεί τον φορολογούμενο να προσέλθει εντός τριάντα ημερών στην εφορία στην οποία υπάγεται, προκειμένου να προσκομίσει αποδεικτικά πληρωμής των τελών. Αν δεν εμφανιστεί στην εφορία ή προκύψει από τον έλεγχο ότι πράγματι δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη, τότε θα γίνεται βεβαίωσή τους στο όνομα του φορολογούμενου και θα καλείται να τα εξοφλήσει στο διπλάσιο, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού κατέθεσαν άδειες και πινακίδες στην εφορία για ακινητοποίηση. 

Ωστόσο, είναι πολλοί εκείνοι που κυκλοφορούν ακόμη το όχημά τους, είτε χωρίς το απαραίτητο σήμα τελών, είτε χρησιμοποιώντας το σήμα άλλου οχήματος, συνήθως μοτοποδηλάτου (κόστος από 22 ευρώ)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου