Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Πέθανε ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζιο Πινινφαρίνα

Ο Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζιο Πινινφαρίνα, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, πέθανε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών έπειτα από ασθένεια, ανακοίνωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, ο Σέρτζιο Πινινφαρίνα διηύθυνε για πάρα πολλά χρόνια τον όμιλο που είναι εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστών - ένα από τα διασημότερα μοντέλα του είναι η Ferrari Testarossa.

Επίτιμος πρόεδρος του Pininfarina, είχε παραχωρήσει την επιχειρησιακή διεύθυνση του ομίλου το 2002 στον γιό του, Αντρέα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο όμιλος σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά είχε συνεχίσει τις δραστηριότητες σχεδιασμού, έρευνας και ανάπτυξης ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Σέρτζιο Πινινφαρίνα ήταν πρόεδρος της ενωσης των Ιταλών εργοδοτών, Confindustria, από το 1988 ως το 1992 και είχε διοριστεί το 2005 ισόβιος γερουσιαστής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου