Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τροχαία: Αύξηση των προστίμων το 2012

troxaia-thumb-large 

Bροχή πέφτουν τα πρόστιμα της Τροχαίας στους οδηγούς το πρώτο οκτάμηνο του 2012, με τις κλήσεις για σοβαρές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αυξημένα κατά 20% τα πρόστιμα της Τροχαίας για παραβίαση σηματοδοτών, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και χρήση κινητού τηλεφώνου. Αιτίες, η αύξηση των αστυνομικών στους δρόμους και η μείωση των οχημάτων που κυκλοφορούν

Αν και ο κόσμος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του, χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αψηφούν τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και να οδηγούν εκτός ορίων ρισκάροντας να πιαστούν στα δίχτυα της Τροχαίας. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, αύξηση σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζει και ο αριθμός των κλήσεων που κόπηκαν για επικίνδυνους ελιγμούς και παραβίαση του δακτυλίου.

Ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαναγιώτου, μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος, αποδίδει την αύξηση του αριθμού των παραβάσεων αφενός στους περισσότερους ελέγχους της Τροχαίας (25% αύξηση σε σχέση με το 2011), αφετέρου στη μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων που οφείλεται στην οικονομική κρίση. Η μείωση του αριθμού των οχημάτων σημαίνει ότι γίνονται περισσότερες παραβάσεις αφού, για παράδειγμα, ο οδηγός αισθάνεται πιο άνετα να περάσει με κόκκινο ή να αγνοήσει τα σήματα της Τροχαίας.
Όταν έχεις κολλήσει στο μποτιλιάρισμα δεν μπορείς να κάνεις παράβαση». Η οικονομική στενότητα της πλειονότητας των πολιτών αποτυπώνεται και στις κλήσεις που κόπηκαν για ανασφάλιστα οχήματα ή οχήματα που δεν πέρασαν από τεχνικό έλεγχο. «Για ανασφάλιστα οχήματα κόπηκαν 19.266 κλήσεις, ενώ άλλες 10.754 κλήσεις κόπηκαν σε οδηγούς που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου