Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Με πειραγμένες αντλίες ένα στα τρία βενζινάδικα




Κλοπή μεγατόνων από το 30% των βενζινάδικων. Κερδίζουν μέχρι και 18.000 μηνιαίως
Ένα στα τρία βενζινάδικα κλέβουν μέχρι και 12 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη. Όπως υποστηρίζουν στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας, η καταδολίευση της αντλίας βρίσκεται σε έξαρση.
Σύμφωνα με το Έθνος, ένας επιτήδειος πρατηριούχος μπορεί να κερδίσει ακόμη και 18.000 ευρώ μηνιαίως!
"Οι οδηγοί στα 50 λίτρα, με τιμή βενζίνης στο 1,77 ευρώ το λίτρο, χάνουν γύρω στα έξι ευρώ. Στον αντίποδα ένα πρατήριο που πουλά κατά μέσο όρο 5.000 λίτρα την ημέρα ή 150.000 τον μήνα, αν κλέψει στην αντλία θα κερδίσει μέχρι και 18.000 ευρώ μηνιαίως", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι επιτήδειοι βγάζουν κέρδη παρεμβαίνοντας στη λειτουργία των αντλιών με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ή στο λογισμικό. Η ανίχνευση της ελλειμματικής παράδοσης είναι σχεδόν αδύνατη για τον καταναλωτή και ιδιαίτερα δύσκολη για τις αρχές.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, αλλά και βενζινοπώλες καταγγέλλουν τις εν λόγω πρακτικές υποστηρίζοντας πως η μεγάλη πτώση της ζήτησης, αλλά και η απουσία ελέγχου. βοηθούν τους επιτήδειους, με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους οδηγούς από 3,5% έως και 7% επιπλέον από την πραγματική τιμή, οι οποίοι χάνουν -χωρίς να το καταλάβουν- 12 λεπτά το λίτρο.
Παράγοντες του ΣΕΕΠΕ εκτιμούν μάλιστα ότι το 30% του διακινούμενου όγκου των καυσίμων διοχετεύεται από πειραγμένες αντλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου