Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ελαστικά που φουσκώνουν μόνα τους!




Τα ελαστικά έχουν έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Η σωστή πίεσή τους, εκτός από βελτίωση στην απόδοση του οχήματος, βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, ενώ αυξάνει και τη διάρκεια ζωής τους.

Η Goodyear, πρωτοπόρος στην κατασκευή ελαστικών, παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στο ελαστικό να διατηρεί την ιδανική πίεση, χωρίς να χρειάζεται φούσκωμα από μια κλασική τρόμπα ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό σύστημα. Η τεχνολογία ονομάζεται «Αir Maintenance Technology» (AMT) και ουσιαστικά πρόκειται για μικρή τρόμπα που βρίσκεται μέσα στο ελαστικό!

Όταν οι αισθητήρες ανιχνεύουν απώλεια πίεσης του αέρα, ενεργοποιείται ένα ειδικό σύστημα βαλβίδων που φουσκώνουν το ελαστικό, καθώς περιστρέφεται στο οδόστρωμα. Η διαδικασία απαιτεί ελάχιστο χρόνο και βοηθά τον οδηγό να αποφύγει τη συνήθη πρακτική αλλαγής του ελαστικού, γλυτώνοντας κόπο και χρόνο.

Η Goodyear δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικά με τον χρόνο λανσαρίσματος του ελαστικού, παρά μόνο ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες, προκειμένου να λάβει έγκριση και να τοποθετηθεί στα πρώτα επιβατικά αυτοκίνητα. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου